Blog

Sistem de desfumare

Desfumarea (evacuarea fumului și a gazelor fierbinți) este procesul de extragere din spațiile incendiate a unei părți din fumul și gazele de ardere în scopul asigurării condițiilor de evacuare a utilizatorilor și a folosirii mijloacelor de intervenție la stingere, precum și pentru evacuarea gazelor fierbinți degajate de incendiu în fazele de dezvoltare.

Fumul care inundă imediat căile de evacuare în timpul unui incendiu, prezintă o ameninţare serioasă la viaţa şi sănătatea oamenilor. Decesul este cauzat mai rapid de fumul şi gazele otravitoare decât de temperaturile ridicate sau de foc. Peste 90% din victimele cauzate de incendiu, înainte de a fi arse, mor asfixiate. Într-o cladire cuprinsă de flăcări, pe lângă victime, fumul şi gazele fierbinţi provoacă şi pierderi materiale semnificative. Utilizând sistemul potrivit de evacuare a fumului şi a gazelor fierbinţi, pericolele şi daunele provocate pot fi mult diminuate.

O proiectare riguroasă a sistemului de desfumare este importantă în spațiile mari unde nu este posibilă o compartimentare în vederea limitării propagării focului (atriumuri, depozite, etc.) și unde, din această cauză, căile de evacuare devin foarte vulnerabile. Sistemele de desfumare minimizează în aceste zone riscul colapsului structurii clădirii prin evacuarea gazelor fierbinți si reduce pierderea vizibilității (pentru evacuarea persoanelor și intervenția eficientă a echipelor specializate).

CUI SE ADRESEAZĂ SISTEMUL?

  • Hale de depozitare, producție;
  • Clădiri civile cu diferite destinații;
  • Centre comerciale.

 

AVANTAJELE DESFUMĂRII

  • în caz de incendiu, nu focul, ci fumul este cel care face cele mai multe victime;
  • o desfumare eficientă oferă oamenilor prinși în clădire timpul vital pentru a o părăsi;
  • desfumarea spațiilor lasă posibilitatea pompierilor pentru intervenție;
  • o trapă de fum vă poate oferi zi de zi lumina naturală în încăpere și posibilitatea de aerisire naturală.

AL.SE.RO este unic importator si distribuitor la nivel national al companiei germane Simon RWA Systeme GmbH, pionieri în domeniul sistemelor electrice de desfumare, care includ în portofoliu o gamă diversificată de actuatoare, unități de control, trape de fum, console de montaj și accesoriile necesare realizării unui sistem complet de desfumare. Experienta de 60 de ani a furnizorului nostru Simon RWA garanteaza calitatea si durabilitatea echipamentelor, iar echipa AL.SE.RO. va poate acorda suportul tehnic necesar pentru proiectele dumneavoastra.

0
  Postari asemanatoare
  • No related posts found.

You must be logged in to post a comment.